spot_img
sâmbătă, iulie 13, 2024
Sibiu
cer senin
16.2 ° C
16.2 °
16.2 °
88 %
1kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
36 °
lun
36 °
mar
37 °
mie
37 °
spot_img
AcasăEvenimentMuzeul ASTRA organizează în perioada 1-4 iunie cea de-a XVI-a ediție a...

Muzeul ASTRA organizează în perioada 1-4 iunie cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Jucării

-

Evenimentul oferă atât copiilor, cât și adulților prilejul de a se bucura interactiv de jucării, jocuri și de cei 29 de meșteri populari din România și Republica Moldova.

Programul evenimentului include și o mare varietate de activități și ateliere demonstrative. Vizitatorii vor putea învăța cum se face o căpiță din lână, să confecționeze marionete și jucării din lemn, să creeze lumânări de ceară, baiere din lână și pești din hârtie. Nu vor lipsi nici atelierele de olărit și de storytelling cu pictură pe șevalet. De asemenea, învățătorul rural a pregătit o incursiune în tainele învățământului de altă dată, privit prin ochii copiilor de azi, precum și o serie de diafilme în sala de clasă a Școlii din Ticera.
Organizatorii au pregătit și trei spectacole muzicale – spectacole interactive și de mișcare: „Duelul instrumentelor”, „Muzică din desene animate” și „Copilăria lui Beethoven”. De asemenea, spectacolul de teatru „Povești Africane” va încânta publicul cu momente interactive, o trecere în lumea poveștilor a căror limbaj este universal.
Iubitorii sportului pot participa la o cursă cu obstacole. Pe traseul prin pădure vor fi amenajate marcaje montane care îi vor ajuta pe cei interesați să recunoască simbolurile și astfel să se orienteze în teren.
O premieră a acestei ediții o reprezintă „Gusturile Copilăriei”, componenta gastronomică a evenimentului. La Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului vor fi amenajate 3 vetre cu 15 locuri de prăjit slănina și 3 mese pentru a pregăti preparate tradiționale din copilăria de demult.
Cu ocazia zilei de 1 iunie, toți copii cu vârsta până în 14 ani beneficiază de intrare gratuită în Muzeul ASTRA.
Sursa: Primăria Municipiului Sibiu (Facebook)
Sursa foto: Primăria Municipiului Sibiu (Facebook)

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri