spot_img
sâmbătă, iulie 13, 2024
Sibiu
cer senin
17.2 ° C
17.2 °
17.2 °
88 %
1.5kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
36 °
lun
36 °
mar
36 °
mie
32 °
spot_img
AcasăAdministratie-PoliticRomânii susțin intrarea în Schengen: Peste 50 de mii de semnături adunate...

Românii susțin intrarea în Schengen: Peste 50 de mii de semnături adunate de Partidul Mișcarea Populară

-

Președintele PMP și deputatul european Eugen Tomac a inițiat acțiuni legale împotriva Consiliului Uniunii Europene în vederea contracarării blocajului provocat de Austria în procesul de aderare a României la spațiul Schengen, și a lansat campania „Semnează pentru România în Schengen” pentru a aduna sprijinul cetățenilor și a obține un proces cât mai rapid și eficient.

Eugen Tomac, președinte PMP și deputat în Parlamentul European: „Anul acesta, pe 6 februarie, am dat în judecată Consiliul Uniunii Europene pentru blocajul generat de Austria împotriva României în procesul de aderare la spațiul Schengen.

În calitate de deputat european, am depus această acțiune la Curtea de Justiție a Uniunii Europene având calitatea de reclamant neprivilegiat.

Pentru a reuși să avem un proces cât mai rapid în interesul a douăzeci de milioane de cetățeni români, am lansat campania “Semnează pentru România în Schengen”.

Prin acest demers, am invitat cetățenii români să susțină petiția adresată Parlamentului European prin care îi cerem intervenția în procesul deschis la CJUE. De ce? Pentru că Legislativul are calitate de reclamant privilegiat.

În urma campaniei, am reușit să convingem peste 50.000 de români să semneze pe platforma www.romaniainschengen.ro. Mesajul nostru ferm va ajunge în Parlamentul European!

Le mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte, fiecărui cetățean român care a contribuit la acest succes. Dăm dovadă astfel de solidaritate și unitate spre apărarea intereselor României într-o Europă pe care ne-o dorim liberă.

Semnătura dumneavoastră ne dă curajul să luptăm mai departe prin toate mijloacele împotriva acestei mari nedreptăți. Sunt convins că vom reuși să o corectăm în Justiție.

Le mulțumesc, de asemenea, sutelor de colegi din întreaga țară care s-au mobilizat extraordinar pentru a-i convinge pe români să ne fie alături în acest demers atât de necesar.

România merită în Schengen, românii merită să fie liberi în Europa. Împreună vom reuși să ne facem dreptate acolo unde Guvernul nu a vrut!”

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0SNSPzaFqN3Uwr7DowWJp7244TVVdXJUG8EvYTSp55anFkncSVaRwn8qKCxJEenxfl&id=100044184651935

Sursa : Partidul Mișcarea Populară (facebook)

Sursa foto : Partidul Mișcarea Populară (facebook)

 

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri