Vești excelente! Un nou tip de tichete pentru angajați

 -  -  5


Camera Deputaților are pe masă o propunere importantă care, dacă va fi votată, va avea impact pozitiv asupra tuturor românilor.

 

În expunerea de motive a inițiativei legislative se spune că angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă vor putea acorda tichete de sănătate.

Noua prevedere legislativă spune că angajatorul va suportan intergal contravaloarea acestor tichete case se vor ridica la valoare a 6 salarii de bază medii brite pe țară garantate în plată, pentru un angajat în decursul unui an fiscal.

Sumele corespunzătoare tichetelor acordate vor fi deductibile la calculul impozitului pe profit, respectiv al celui pe venit.

Motivele care stau la baza acestei inițiative sunt:

  • faptul că angajații cu salarii mici nu își permit servicii medicale mai scumpe;
  • costurile medicale cresc de la an la an iar multe companii renunță să mai asigure angajaților servicii medicale;
  • tichetele vor oferi posibilitatea ca angajații să poate apela la servicii medicale de care au nevoie;
  • aceste tichete vor putea acoperi cheltuieli legate de servicii medicale de specialitare, stomatologie, investigații paraclinice, tratamente balneo și recuperare medicală cât și medicamente.

Pe de altă parte angajații vor fi încurajați să efectueze controale medicale periodice, analzie și astfel să poată fi depistate la timp maladii grave și astfel scad cheltuielile legate de îngrijirea sănătății.

Sursă: Bugetul

5 bookmark
comments icon 0 comments
0 notes
49 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *