spot_img
sâmbătă, iulie 13, 2024
Sibiu
cer senin
17.2 ° C
17.2 °
17.2 °
88 %
1.5kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
36 °
lun
36 °
mar
36 °
mie
32 °
spot_img
AcasăSocialIGSU: 39 de persoane salvate de pompieri în ultimele 24 de ore

IGSU: 39 de persoane salvate de pompieri în ultimele 24 de ore

-

Pompierii militari au avut o zi intensă ieri (09.07.2024), asigurând intervenția la peste 1.800 situații de urgență, înregistrate în întreaga țară.

Echipajele SMURD au intervenit în 1.387 misiuni pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și au gestionat prompt cele 9 cazuri care au presupus extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate în urma accidentelor rutiere.

În acest interval de timp, 39 de persoane aflate în situații critice au fost salvate datorită răspunsului optim furnizat de către pompieri pe timpul misiunilor desfășurate.

Concomitent cu misiunile de prim ajutor, colegii noștri au acționat pentru localizarea și stingerea celor 232 de incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestora, 163 au fost înregistrate la arderi de vegetație, miriști sau litieră, iar suprafața de teren afectată a fost de aproximativ 750 ha.

De asemenea, în perioada supusă atenției, eforturile salvatorilor s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care echipajele operative au intervenit în peste 200 astfel de situații.

În ceea ce privește avertizarea populației, în cursul zilei de ieri, au fost transmise 13 mesaje RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție, 7 dintre acestea privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele Bacău, Brașov, Buzău, Prahova și Vrancea, iar 6 dintre acestea au semnalat manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în județele Arad, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

Sursa: IGSU

Sursa foto: IGSU

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri