spot_img
sâmbătă, iulie 13, 2024
Sibiu
cer senin
16.2 ° C
16.2 °
16.2 °
88 %
1kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
36 °
lun
36 °
mar
37 °
mie
37 °
spot_img
AcasăSocialFestivalul Internațional „Carl Filtsch” ajunge la ediția a XXVIII-a la Sibiu

Festivalul Internațional „Carl Filtsch” ajunge la ediția a XXVIII-a la Sibiu

-

În perioada 9-13 iulie are loc la Sibiu cea de-a XXVIII-a ediție a Concursului – Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție „Carl Filtsch”. Proiectul este inițiat de Filarmonica de Stat Sibiu și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2024.
Prin acest eveniment se dorește omagierea copilului minune al muzicii transilvănene, Carl Filtsch, dar și oferirea unei rampe de lansare tinerilor pianiști. Valoarea totală a premiilor este de aproximativ 10.000 de euro.

 

Juriul este alcătuit din personalități ale lumii muzicale recunoscute pe plan internațional: Csiky Boldizsár – pianist, prof. univ. dr. Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca – președintele juriului, Silvia Sbârciu – pianistă, conf. univ. dr. Academia Națională de Muzic„Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, manager Filarmonica de Stat Transilvania, Cluj-Napoca, Cristian Lupeș – dirijor, manager Filarmonica de Stat Sibiu, Nadja Preissler – profesor Münchener Musikseminar, Valentin Doni – dirijor Filarmonica „Mihail Jora” Bacău , Adela Liculescu – pianistă, Viena și Andrey Yaroshinsky – pianist, profesor Liceul „Katarina Gurska” Madrid.

 

Evenimentele se vor desfășura în perioada 9-13 iulie la Sala Thalia, precum și în Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu și se vor încheia cu un concert de gală în data de 13 iulie, de la ora 19.00. Mai multe detalii despre program puteți găsi pe: https://www.filarmonicasibiu.ro sau pe site-ul competiției: https://filtschpianocompetition.com/.

 

Sursa: Primăria Sibiu

Sursa foto: Primăria Sibiu

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri