spot_img
joi, iunie 13, 2024
Sibiu
cer fragmentat
19.1 ° C
20.2 °
19.1 °
83 %
2.2kmh
75 %
joi
23 °
vin
19 °
sâm
23 °
Dum
26 °
lun
26 °
spot_img
AcasăSocialBunicii eroi ai copiilor noștri: Ministerul Familiei va susține lunar financiar bunicii...

Bunicii eroi ai copiilor noștri: Ministerul Familiei va susține lunar financiar bunicii care se ocupă de creșterea copiilor cu părinții plecați în străinătate

-

În cadrul eforturilor de creștere a natalității, Ministerul Familiei va oferi lunar un sprijin financiar în valoare de 480 lei buniciilor și rudelor care se ocupă de creșterea copiilor cu părinți plecați în străinătate.

Ajutorul propus de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție se adresează persoanelor care-și asumă întreținerea copilului pe perioada absenței părinților, printr-o hotărâre judecătorească.

Potrivit ministrului Firea, 69.000 de copii au părinții plecați la muncă în străinătate și se află în grija rudele până la gradul IV. Dintre ei, 11.500 de copii români au ambii părinți plecați în căutarea unui trai mai bun în afara țării, iar aproape 7.800 de copii au părintele unic susținător al familiei peste hotare.

„Cei mai mulți au rămas în grija bunicilor sau a altor rude dar există și cazuri în care sunt îngrijiți de vecini sau apropiați. De anul trecut, părinții care merg la muncă în străinătate au obligația să anunțe la primărie în grija cui lasă copiii, înainte cu 40 de zile de plecare. Am propus modificarea Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, iar indemnizația lunară de sprijin va fi de 0,8 ISR (Indicatorul Social de Referință). Tot atât primesc persoanele sau familiile care au în plasament unul sau mai mulți copii, pentru fiecare copil, suplimentar alocației lunare de plasament”, spune Firea, pe pagina ei de Facebook.

Pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiei este într-un stadiu avansat și urmează să ajungă pe masa Guvernului zilele următoare.

https://mesagerulsatumare.ro/wp-admin/post.php?post=5859&action=edit

Sursa : stiripesurse

Sursa foto : cancan

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri