S-a întâmplat! Mihai Tudose a demisionat!

 -  -  4


În urma tensiunilor cu Victor Ponta, președintele partidului, fostul premier Mihai Tudose și-a dat demisia, luni dimineață, din Pro România. 

 

 

Mihai Tudose a declarat de mai multe ori că el nu pleacă din partid și că o demisie ar trebui să vină din partea lui Victor Ponta.

„Îl încurc foarte tare și eu și în consecință, face orice să mă facă să plec… Știți cum e vorba aceea cu ,,să te ferească Domnul de ruga îndeplinită”. Fiindcă atunci, cu noi toți plecați, el va mai vinde iluzii până la parlamentare când pragul de 5% va fi de neatins… Șansa PRO Victore e… plecarea ta”, a scris Tudose, săptămâna trecută.

La rândul său, președintele Pro România i-a cerut lui Tudose să depună mandatul de europarlamentar obținut în luna mai, de pe listele partidului.

„Îmi pare rău de un singur lucru, a obținut un mandat de europarlamentar prin 600.000 de voturi obținute de Pro România. Eu i l-am dat, că m-am retras și m-aș bucura ca acum să-l dea înapoi Pro România, dacă merge acum la PSD sau la PNL, nu știu unde merge, e problema lui. (…) Din punct de vedere personal, dacă e vorba de Daniel Constantin sau Sorin Cîmpeanu, m-a afectat, pentru că nu era vorba de oameni cu care făceam politică, era vorba de niște oameni foarte apropiați”, a spus Ponta, săptămâna trecută.

Tensiunile dintre cei doi au apărut odată cu votul de susținere acordat Guvernului Orban la învestire de către cinci dintre parlamentarii grupului Pro Europa, deși la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă au votat toți parlamentarii din acest grup format în Camera Deputaților.

Anunțul a fost făcut de europarlamentar pe pagina de Facebook: „Doar atât. Deocamdată…..”, a scris el, alături de o fotografie cu demisia.

„Motivele acestui act și anume totalul dezacord cu deciziile conducerii centrale fiind de notorietate nu le mai detaliez”, a mai scris acesta în cererea de demisie înregistrată pe 2 decembrie.

El nu a făcut nicio precizare cu privire la mandatul de europarlamentar.

Întrebat dacă plănuieşte să revină în PSD după demisia din Pro România, Tudose spune că este „într-o perioadă de carantină”, dar că are încredere în Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD şi fost viceprim-ministru în guvernul pe care l-a condus:

„Deocamdată am postat atât. Sunt într-o perioadă de carantină, să văd. Eu am mare încredere în Marcel Ciolacu. Suntem prieteni foarte buni de 20 de ani, nu ştiu dacă au trecut în ultimii 20 de ani trei zile în care să nu vorbim. Am încredere că vor profita de ultima şansă pe care o are, practic PSD-ul, de a rezista, de a fi viu.”

Tudose spune şi că şi-ar dori ca Ciolacu să devină preşedinte al PSD la congresul din februarie:

„Eu unul l-aş dori. Pentru PSD şi pentru România, da. Cunoscându-l, aş zice că e o soluţie bună.”

Despre plecarea din Pro România, Tudose spune că au fost mai multe lucruri care l-au deranjat la stilul de conducere al lui Victor Ponta, inclusiv faptul că liderul Pro România ar fi negociat cu Viorica Dăncilă intrarea cu partidului la guvernare cu miniştri:

„Da, a început o poveste frumoasă, cu succese de etapă şi lucrurile au luat-o un pic razna din luna iulie, când atât domnul Câmpeanu, domnul Daniel Constantin, fondatorii partidului, eu şi alţii, am considerat că unele decizii nu sunt bune. Vă aduc aminte de prima decizie, când ne-am trezit tot aşa pe net: «dom’le noi am luat decizia…», noi… de fapt el, Victor Ponta, «am luat decizia să cuibărim cu ALDE». Se vedeau că sunt aşa, un cuib, el cu Tăriceanu. I-am zis: «Nu poţi să ne faci asta pe net…». Explicaţiile fiind după aia, că o să colaborăm. Lucrurile ştiţi cum au evoluat, s-au mai stins, după care pe vară am aflat că tot aşa au fost nişte negocieri pe persoana fizică pe la Neptun cu doamna Dăncilă în care se solicitau locuri în Guvern, între domnul Ponta şi doamna Dăncilă.

Evident că negocierile au sfârşit lamentabil, doamna Dăncilă refuzându-l pe Ponta”.

Sursa: Digi24

4 bookmark
comments icon 0 comments
0 notes
49 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *