Mâine va fi votat proiectul prin care părinții vor putea primi concediu pentru a sta cu copiii în această perioadă

 -  - 


Proiectul de lege prin care părinții vor putea sta acasă cu copiii va fi votat mâine de Camera Deputaților. Dacă va primi vot favorabil, președintele va promulga legea.

 

TOATE unitățile școlare, dar și creșele, s-au închis pentru a preveni pandemia de coronavirus. În acest context, copiii sunt nevoiți să stea acasă, iar unii părinți au întâmpinat adevărate probleme.

„Nu am cu cine să-i las. Lucrăm. Nu-mi permit bonă. Nu are cine să mă ajute. Hai să spun că o zi, două, îți iei liber de la lucru… dar nu știm cât va ține situația aceasta!”, a spus supărată o mămică.

Autoritățile de la nivel național au discutat zilele trecute despre această problemă și s-a venit cu o soluție.

Mâine se va supune la vot un proiect de lege, a cărui idee a venit în 2019.

„Am inițiat acest proiect în 2019, la solicitarea unui grup de părinți din Timiș, care s-au lovit de problema aceasta cu închiderea școlilor ca urmare a unor căderi masive de zăpadă. E o lege care vine realmente în sprijinul părinților și am dus lupte grele pentru a ajunge la votul final din Camera Deputaților. Mă bucur să văd că sunt interesate și alte partide să trecem legea de urgență pentru că e singura soluție optimă care vine în sprijinul părinților. Această lege vine și în sprijinul anagajatorilor pentru că am propus să își deducă costurile din plata impozitelor către stat. Sper ca joi să fie votată și promulgată de președinte”, a delcarat Marian Cucușa.

Astfel mâine, se va vota în regim de urgență acest proiect.

„Vom vota joi, în procedură de urgenţă, proiectul de lege prin care părinţii îşi pot lua liber de la muncă pentru a sta acasă cu copiii în situaţia închiderii temporare a şcolilor şi am depus un amendament prin care plata zilelor libere acordate de angajator să se deconteze din taxele şi impozitele colectate de stat de la firme”, a precizat Marcel Ciolacu.

Dacă se va da vot favorabil, în Camera Deputaților, atunci legea va fi promulgată de președinte.

Acest proiect se adresează părinților care au copii cu vârsta sub 12 ani. Astfel, unul dintre părinți va putea să își ia concediu pe toată perioada în care copiii sunt acasă.

Sursa: Bistrițeanul

comments icon 0 comments
0 notes
25 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *