IȘJ Sibiu: Șoferița acuzată că a lovit mai mulți copii nu mai are acces în școală

 -  -  2


Maria Muntoiu, șoferița de microbuz școlar, acuzată că a lovit mai mulți copiii ai Școlii Gimnaziale din Rîu Sadului, nu mai are voie în școală. Acesta a fost propunerea reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean în urma verificărilor făcute în școală. De asemene, copiii implicați în incident vor fi cercetați disciplinar și monitorizați din cauza jocului violent pe care l-au jucat în incinta unei săli de clasă.

 

În cursul zilei de ieri, 11 februarie, prof. Diana Bucuță, inspector școlar pentru învățământul primar, a mers la Școala Gimnazială Rîu Sadului pentru a soluționa sesizarea primită la inspectorat cu privire la incidentul care a avut loc în data 17 ianuarie. Este vorba despre plângerea făcută de mama unui elev al școlii, în care aceasta acuză faptul că Maria Muntoiu, șoferița microbuzului școlar, i-a lovit copilul și pe alți trei elevi. La rândul ei, șoferița spune că a reacționat impulsiv, după ce și copilul ei fusese lovit de cei patru. Totul s-ar fi petrecut într-o sală de clasă unde acești cinci copii au jucat un joc care implica violență.

„În plus față de sancțiunea dată doamnei Muntoiu de direcțiune, inspectorul care a fost în școală și a urmărit imaginile surprinse de camerele de luat vederi a propus să-i interzică șoferiței de microbuz accesul în școală. Excepție face momentul în care doamna Muntoiu trebuie să aducă la depozitare laptele și cornul. În rest, în școală nu ar mai avea ce căuta. Are loc în zona fochistului. Directorul școlii a fost de acord și a luat aceste decizii”, spune prof Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ.
Potrivit reprezentanților inspectoratului, pe camere se vede cum femeia îi bruschează pe trei dintre copiii și pe a-l patrulea îl fugărește prin clasă.
De asemenea, copiii implicați în incident vor fi cercetați disciplinar și vor fi monitorizați din cauza violenței jocului jucat în sala de clasă.

Sursa: Turnul Sfatului

2 bookmark
comments icon 0 comments
0 notes
23 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *