Investiții de milioane de euro la Sibiu

 -  -  1


Investiții noi au fost anunțate de CFR, pentru gara Sibiu. Investițiile se ridică la sume de milioane de euro.

 

Călătorii care folosesc trenul pentru a ajunge la Sibiu vor sosi mai lin și vor traversa liniile de cale ferată printr-un tunel extins.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat în sistemul național de achiziții publice o licitații privind modernizarea și extinderea tunelului pietonal din stația CFR Sibiu, precum și schimbarea complată a macazurilor. Proiectul complet se numește ”Reabilitare platformă cu înlocuirea aparatelor de cale Stația Sibiu, Cap Y (actualizare documentație și execuție)” și potrivit documentației tehnice se va reabilita platforma cu înlocuirea aparatelor de cale în staţia Sibiu și se va face prelungirea tunelului pietonal până la linia 8.

Durata contractului este de un an și două luni, iar valoarea totală estimată de 11.039.602 lei, adică echivalentul a aproximativ 2,3 milioane de euro.

Garanția de participare este în valoare de 110.396 de lei, pentru o perioadă de cel puţin patru luni de la data limită de depunere a ofertelor. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 2 martie 2020. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 2 iulie 2020.

Reamintim că în ultimii ani CFR a investit sume considerabile în modernizarea stației CFR Sibiu, sportind confortul oferit călătorilor.  Spre exemplu, în 2016 au demarat lucrări de reparație în valoare de 100.000 de lei la pasajul pietonal care subtraversează liniile de cale ferată.du

Apoi, în 2018, compania a semnat un contract de 9,59 milioane de lei, fără TVA, pentru modernizarea tunelului, peroanelor și copertinelor din Gara Sibiu. Lucrările s-au finalizat anul trecut.

Sursa: Turnul Sfatului

 

 

 

comments icon 0 comments
0 notes
52 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *