spot_img
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Sibiu
ceață
1.8 ° C
3.3 °
1.3 °
100 %
1.5kmh
100 %
sâm
13 °
Dum
15 °
lun
11 °
mar
11 °
mie
12 °
spot_img
AcasăEveniment„Maifest”, un eveniment de tradiție al orașului, împlinește anul acesta 30...

„Maifest”, un eveniment de tradiție al orașului, împlinește anul acesta 30 de ediții

-

Tradiționala serbare săsească este organizată de Forumul Democrat al Germanilor din România și se va desfășura sâmbătă, 6 mai.

Evenimentul mijlocește accesul la cultura germană, în general, având ca scop continuarea tradiției vechi a creației culturale germane autohtone, dezvoltarea diversității culturale în folosul întregii societăți, dar și îmbogățirea peisajului cultural.
La această ediție jubiliară participă un număr de 830 de copii împreună cu grupa de dans a cadrelor didactice din cadrul școlilor și liceelor cu predare în limba germană din Sibiu și județul Sibiu.
Evenimentul va debuta cu mult îndrăgita paradă a portului popular care va pleca din Piața Huet la ora 10.00 pe următorul traseu: Piața Huet-Podul Minciunilor- Piața Mică-Piața Mare-str. Nicolae Bălcescu- str. Cetății-Parcul Cetății-parcare Sala Thalia.
Începând cu ora 12.00, activitățile se mută în Pădurea Dumbrava, unde, pe una dintre scenele frumos amenajate, participanții vor prezenta diferite dansuri populare săsești, într-o atmosferă de sărbătoare a primăverii, în mijlocul naturii.
Sursa : Primăria Sibiu
Sursa foto : Primăria Sibiu

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri