Fără proteste în Sibiu la simularea examenului de Evaluare Națională: peste 300 de absențe

 -  -  3


Peste 200 de elevi din prima generație de clasa a VII-a care au dat simularea examenului de Evaluare Națională au lipsit de la proba de Limba și literatura română. În același timp, 184 de tineri din calasa a VIII-a nu s-au prezentat la examene. Protestul anunțat de Consiliul Național al Elevilor nu a avut ecou la Sibiu.

Astăzi, între orele 9.00 și 11.00, în toate unitățile de învățământ din județulul Sibiu, a fost susținut simularea probei de limba și literatura română din cadrul examenului de Evaluare Națională 2019.

La începutul semestrului II al anului școlar 2018 – 2019, erau înregistrați 3.904 elevi înscriși în clasa a VII-a și 3.642 elevi la clasa a VIII-a.

Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, la clasa a VII-a, din cei 3.904 elevi au solicitat participarea la simularea examenului de Evaluare Națională 3.781 elevi, diferența fiind dată de elevii din unitățile de învățământ special și cei cu C.E.S. care participă la această simulare doar la cererea scrisă a părintelui. De asemenea, la clasa a VIII-a, din cei 3.642 elevi au solicitat participarea la simularea examenului de Evaluare Națională 3.556 elevi.

„La clasa a VII-a din cei 3.781 elevi care puteau susține această simulare au fost prezenți 3.577 elevi (94,07%), 203 elevi au absentat. La clasa a VIII-a din cei 3.556 elevi care puteau susține această simulare au fost prezenți 3.372 elevi (94,83%) și 184 elevi au absentat”, a transmis IȘJ Sibiu.

Conform calendarului de susținere a simulării, mâine, 12 martie, elevii urmează să susțină proba la matematică, iar poimâine – la Limba și literatura maternă.

Amintim că în ajunul simulării, Consiliul Naţional al Elevilor a transmis că metodele de evaluare din sistemul românesc de învăţământ nu se pliază pe nevoile şi interesele actuale şi îi îndeamnă pe elevi să dea foaia goală la testele care se desfăşoară de luni până miercuri.

Întrebat dacă la IȘJ Sibiu au fost comunicate cazuri în care elevii au predat foaia goală, purtătorul de cuvânt al instituției ne-a spus că nu a primit astfel de informații.

Elevii din clasa a VII-a susțin în acest an pentru prima dată simularea la Evaluarea Națională.

Sursa:http://www.turnulsfatului.ro/2019/03/11/fara-proteste-in-sibiu-la-simularea-examenului-de-evaluare-nationala-peste-300-de-absente/

3 bookmark
comments icon 0 comments
0 notes
49 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *