spot_img
sâmbătă, iulie 13, 2024
Sibiu
cer senin
16.2 ° C
16.2 °
16.2 °
88 %
1kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
36 °
lun
36 °
mar
37 °
mie
37 °
spot_img
AcasăExternConfruntare Globală în Capitala Lumii: Susținătorii Israelieni și Palestineni se Ciocnesc în...

Confruntare Globală în Capitala Lumii: Susținătorii Israelieni și Palestineni se Ciocnesc în New York

-

Susținătorii israelieni și palestinieni s-au adunat în Times Square pentru a-și face auzită vocea în mitinguri separate, dar conflictele dintre ei nu au fost evitate, iar furia unora față de ceilalți a fost evidentă înainte de a începe marșul către Națiunile Unite, conform abc7ny.com.

Duminică s-a marcat prima zi a mitingurilor din New York – unde mulți dintre cei care încearcă cu disperare să primească vești de la familiile și prietenii din Israel și din Fâșia Gaza.

Omer Graif este un student din Israel care se află în zonă de numai trei luni.

„Știu că prietenul meu este pe moarte – prietenul meu se duce în armată și eu sunt blocat aici”, a spus Graif.

Mulți s-au adunat în semn de solidaritate – deși se află de părți opuse ale conflictului. O mulțime destul de mare care purta steaguri palestiniene s-a organizat în Times Square.

Sâmbătă, guvernatorul Kathy Hochul a condamnat mitingul palestinian planificat, numindu-l „respingător din punct de vedere moral”.

Graif a declarat că a fost întristat de acest eveniment.

„Nu pentru că eu cred că a fi pro-palestinian este rău – cred că este în regulă, dar nu la două zile după ce teroriștii ne-au ucis prietenii”, a spus Graif.

Duminică a fost marcată a doua zi de lupte intense în sudul Israelului.

Poliția a declarat că trei persoane au fost arestate și acuzate de tulburarea ordinii publice în timpul mitingurilor de duminică, la intersecția dintre strada 42 și 2nd Avenue.

Conform poliției, 3 persoane au fost arestate în timpul mitingurilor de astăzi. Locația arestărilor a fost 42nd Street și 2nd Avenue, Manhattan. Acuzațiile sunt de tulburare a ordinii publice.

Susținători ai Israelului și susținători ai cauzei palestiniene au organizat duminică mitinguri concurente în mai multe orașe americane pe tema conflictului care a făcut sute de morți și mii de răniți în Orientul Mijlociu, relatează și AP.

La New York, o încăierare a izbucnit între manifestanți opuși în apropierea complexului Națiunilor Unite, după ce un grup mare de susținători palestinieni s-a adunat în Times Square. Americanii palestinieni au protestat în fața consulatelor israeliene din Atlanta și Chicago. Fosta președintă a Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi a condus o adunare a comunității evreiești pentru a susține Israelul la o sinagogă din San Francisco.

Demonstrațiile și implicarea liderilor politici americani arată ramificațiile de anvergură ale unui conflict care a determinat deja SUA să ordone desfășurarea de forțe navale în Mediterana de Est, gata să ajute Israelul.

 

Link : https://www.g4media.ro/sustinatorii-israelieni-si-palestinieni-s-au-confruntat-in-mitinguri-separate-la-new-york.html

Sursa : g4media

Sursa foto : haaretz 

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri