Covid-19: 914 persoane declarate vindecate și externate și 332 de decese

 -  -  2


Conform celui mai recent bilanţul anunţat de autorităţile din România, 6.633 de oameni sunt infectaţi cu coronavirus.

 

URMĂTORUL BILANŢ OFICIAL VA FI ANUNŢAT LA ORA 13:00

09:10 Deces al unei asistente de la spitalul din Ţăndărei

Deces 332

O asistentă de la spitalul din Ţăndărei, infectată cu coronavirus, a murit la Bucureşti, unde fusese transferată.

Din primele informații, asistenta medicală din Țăndărei a decedat în data de 13.04.2020. Femeia avea vârsta de 42 ani, a fost confirmată COVID-19 în data de 2 aprilie 2020 la Spitalul suport Fetești, unde a fost și internată.

A fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ’Victor Babeș” în data de 4 aprilie 2020.

Avea boală cronică preexistentă: diabet zaharat, dereglări hormonale.

Situația a degenerat în oraşul din judeţul Ialomiţa după ce mai mulți localnici s-au întors din Italia, Spania, Anglia ori Germania de teama coronavirusului, dar l-au adus cu ei.

Astfel, în urmă cu mai bine de o săptămână, autoritățile au decis să plaseze orașul Ţăndărei în carantină, pentru că numărul celor infectați creștea alarmant de la o zi la alta.

 

Peste 6.600 de cazuri de infectare cu coronavirus în România

 

13 noi decese au fost anunțate doar luni seara, ridicând bilanţul la 331.  Până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.633 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), media de vârstă fiind de 46 de ani, potrivit datelor oficiale.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 914 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 318 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

 

Starea de urgenţă, prelungită marţi printr-o nouă ordonanţă militară

Surse oficiale au declarat pentru Știrile Pro TV că următoarea ordonanță militară, care va fi emisă marți, va prelungi starea de urgență în România până în 15 mai 2020.

De asemenea, va fi menținută recomandarea autorităților pentru populație de purtare a măstilor de protecție, inclusiv după ce va expira starea de urgență în România, timp de 3 luni, începând cu 15 mai.

De asemenea, potrivit surselor citate, în noua ordonanță militară vor fi menținute restricțiile actuale pentru persoanele vârstnice. Cel mai probabil, persoanele de peste 65 de ani vor fi nevoite să rămână în case într-un anumit interval orar încă o lună după data de 15 mai 2020 – cu posibilitatea de prelungire a acestei măsuri.

 

Raed Arafat anunţă o evaluare a situaţiei după Paşte

 

Pe de altă parte, Raed Arafat a anunțat luni că se va face o evaluarea a situaţiei după Paşte pentru a vedea dacă măsurile de distanţare socială ar putea fi relaxate puţin.

El a afirmat că şi-ar dori ca restricţiile să fie îndepărtate cât mai curând.

Sursa: Știrile ProTV

 

2 bookmark
comments icon 0 comments
0 notes
31 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *