Pe str. Malului s-a inaugurat miercuri, 15 noiembrie, o clădire de birouri construită de la zero, pe locul unei foste fabrici de dulciuri.
Proiectul a fost inițiat în 2019 de echipa firmei sibiene IT Perspectives, ca sediu nou pentru această companie care avea nevoie de un spațiu mai generos, pentru a-și continua dezvoltarea. În clădire vor funcționa companiile IT Perspectives și Robert Bosch.
La evenimentul de deschidere au participat primarul Astrid Fodor, președintele grupului CON-A – domnul Mircea Bulboacă și directorul executiv al CON-A – domnul Sorin Cristea, directorul regional al Băncii Transilvaniei – doamna Mariana Vîstraș și reprezentantul proiectantului Estudio – domnul Octavian Ciotlăuș. Gazde au fost Radu Secoșan și Cristian Cîmpineanu, co-fondatori și CEO ai companiei IT Perspectives, beneficiarii proiectului și cei care l-au inițiat.
„Sibiul se îndreaptă de ceva ani în direcția proiectelor sustenabile, care respectă mediul și cresc calitatea locuirii. Ascultând vocea comunității, care ne-a dat orientarea în strategie, am modernizat cartierele de blocuri și am reabilitat străzi, am investit în clădirile dedicate educației, în zone verzi, precum și în spații pentru sport și petrecerea timpului liber. Sibienii își doresc un oraș plăcut, funcțional, cu spații publice îngrijite, dar și cu spații de lucru ergonomice si atractive. IT Perspectives a înțeles această orientare și a creat o clădire eficientă energetic, care nu este doar un simplu spațiu de lucru, ci este un mediu care te motivează să performezi. Este un mod frumos în care IT Perspectives sărbătorește aproape 20 de ani în care a crescut frumos, un mod în care, pe lângă condițiile oferite angajaților, oferă Sibiului o clădire reper într-o zonă în dezvoltare în care și Primăria Sibiu a investit și continuă să investească. Felicitări IT Perspectives și CON-A pentru un proiect foarte reușit!” (Astrid Fodor, primarul municipiuluI Sibiu)
Clădirea reprezintă o investiție de 10 milioane de Euro, fiind un spațiu deosebit, care readuce natura în mijlocul oamenilor atât în exterior, prin parcul deschis publicului, cât și în interior. În cifre: clădirea are 5 nivele ce pot găzdui 395 de angajați pe o suprafață utilă de peste 4.000 de mp. Eficientă energetic, clădirea este dotată cu 90 de panouri voltaice și un sistem Building Management System. De asemenea, pe lângă zecile de plante din interiorul clădirii, spațiul are peste 200 mp de terase înierbate.
Sursa : Primăria Sibiu
Sursa foto : Primăria Sibiu