spot_img
joi, iunie 13, 2024
Sibiu
nori împrăștiați
18.1 ° C
18.2 °
17.4 °
88 %
2.2kmh
40 %
joi
23 °
vin
20 °
sâm
23 °
Dum
26 °
lun
28 °
spot_img
AcasăAdministratie-PoliticClaudiu Mureșan, senator PSD, sărbătorește succesul legislativ: Eliminarea cazierului judiciar pe hârtie...

Claudiu Mureșan, senator PSD, sărbătorește succesul legislativ: Eliminarea cazierului judiciar pe hârtie devine realitate

-

Claudiu Mureșan, reprezentant PSD în Senat, a comunicat că proiectul său de modificare a legii liberei circulații a fost oficial aprobat de Președintele țării.

„Veste bună! Proiectul legislativ pe care l-am inițiat, privind modificarea legii care reglementează regimul liberei circulaţii în străinătate, a fost promulgat de Președintele României.

Asta înseamnă mai puțină birocrație și mai puțin stres pentru părinți și mai multă siguranță pentru minorii care trec granița. Înainte, o călătorie peste hotare implica prezentarea la graniță, de către însoțitorul minorului, a certificatului de cazier judiciar în format fizic, pe hârtie, emis cu cel mult 6 luni înainte.

Conform legii inițiate de mine, intrată in vigoare săptămâna aceasta, obligația verificării informațiilor din cazierul judiciar va fi preluată de către Poliția de Frontieră. Aceasta va avea acces permanent la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar (ROCRIS).

Se elimină birocrația inutilă, iar siguranța minorilor care trec frontierele este semnificativ sporită.

Mai precis, un certificat de cazier judiciar emis cu cel mult 6 luni înainte de călătorie, nu garanta că însoțitorul nu comisese infracțiuni în perioada de timp de la emiterea acestuia până la momentul trecerii frontierei.

Acum poliția de frontieră va putea verifica informația chiar la punctul de frontieră, pe computerele din dotare. „, a transmis Claudiu Mureșan, senator PSD.

Sursa: Partidul Social Democrat  (facebook)

Sursa foto: evenimentul zilei

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri